banner
None

TƏRKİBİ

  • Serving size 1 Scoop (33.7)
  • Calories 125
  • Total Fat 1g
  • Saturated Fat 0.5g
  • Trans Fat 0g
  • Cholesterol 35mg
  • Sodium 110mg
  • Potassium 267mg
  • Total Carbohydrate 4g
  • Sugars 1g
  • Protein 25g
Animal Whey
95.00 AZN
None

TƏRKİBİ

  • Serving size 1 Rounded Scoop (47g)
  • Calories 200
  • Total Fat 6g
  • Saturated Fat 2g
  • Cholesterol 70mg
  • Sodium 190mg
  • Potassium 220mg
  • Total Carbohydrate 15g
  • Dietary Fiber 5g
  • Sugars 4g
  • Protein 22g
BSN Syntha 6
95.00 AZN
None

TƏRKİBİ

  • Serving size 1 Rounded Scoop (47g)
  • Calories 200
  • Total Fat 6g
  • Saturated Fat 2g
  • Cholesterol 70mg
  • Sodium 220mg
  • Potassium 300mg
  • Total Carbohydrate 15g
  • Dietary Fiber 5g
  • Sugars 2g
  • Protein 22g
BSN Syntha 6 10lb
169.00 AZN
Geri Səhifə 1 / 6. İrəli

Zülalların çeşidləri

Protein tozlarının təsnifatı 2 parametrə əsaslanır: zülal mənbəyi və filtrasiya növü. Zülalın hansı mənbədən əldə olunmasından asılı olaraq aşağıdakı protein tozları ayırd edilir:

▪ süddən hazırlanan zərdab və kazein zülalları;

▪ yumurta zülalı;

▪ mal əti zülalı;

▪ bitki mənşəli zülallar (soya, düyü, noxud və buğda);

▪ çoxkomponentli protein tozu (bir neçə növün qarışığı).

Zülalın süzülmə dərəcəsinə görə ayırd edilir:

▪ Konsentrat. Zülalın sadə filtrasiyası ilə əldə edilir. Konsentratda zülalın faiz nisbəti 35-85% arasında dəyişir. Məşqlərdən əvvəl və sonra, yeməkarası qəbul  edilə bilər.

▪ İzolyat. Konsentratla müqayisədə daha yüksək dərəcədə təmizlənmə ilə xarakterizə olunur, zülal nisbəti 95%-ə çatır. Məhsul zülalın uzunmüddətli süzülməsi yolu ilə əldə edilir.

▪ Hidrolizat. Zülal emalının yeni bir növünün (hidrolizin) məhsuludur. Bu proses zamanı zülal molekullarının ayrı-ayrı hissəciklərə bölünməsi baş verir və dərhal əzələlərə keçməyə, tez mənimsənilməyə hazır olan protein yaranır. Zülalın nisbəti 95%-ə çatır.